Hogyan költözz okosan, rendszerezetten.

KonTomi-avagy a lehetetlen küldetés

KonTomi-avagy a lehetetlen küldetés

Traveled sem nélküled-mór spész with konmari

2017. június 21. - BognárTamás

Nem, azért sem egy újjabb költözős poszt, pedig már jól megígértem, de egyelőre fennakadtam, majd leírom miért és hogyan. Alkotói válság van, meg időhiány... Megjött a nyár, tehát fullon pörög a biznisz, így hát utazhatok megint, nem keveset, nem kevés cuccal. Szerencsére ojrópa kicsi, az autó meg nagy, így nem kell repülni, mert azt ennyi cuccal nincs az a cég aki állná :)

szuletesnap_1.jpg

Szóval ez itt amit a képen látsz, az 11 napnyi utazás kelléke, és ehhez még számolj hozzá egy bringát, egy kis szerszámos ládát (ha valakit érdekel annak a tartalma külön story), két tartalék kereket, és két pótgumit. Miért kell ennyi? Mert most éppen így sikerült. Lesz egy négy napos bringaverseny, pár nap sajtóút, majd megint egy három napos bringaverseny, mindez felfűzve egy Júliai-Alpok, Dolomitok-Mecsek képzeletbeli vonalra és 11 napra. Természetesen kell 11 napnyi civil ruházat (szerencsére elég a laza, nem kell smart casual sem), és ugyanennyi bringás ruha is, hiszen lesz sok fotózás, átöltözés, akár naponta többször. Kell háromféle bukósisak (enduro, trail, országúti), hozzá való cipőkkel. Fényképezőgép, objektívek, vaku, és egy szatyornyi elektronika, töltők, laptop, goprok, stb.

szuletesnap_4.jpg

Úgy voltam vele, hogy ha már nem kell repülővel utazni, akkor azért is megmutatom, hogy antikonmarisan is el lehet férni egy 80L-es és egy 35L-es táskában. Hahahahahaha :D Szerinted sikerült? Nem...Szóval nem maradt más, mint az újratervezés, aminek itt látod a végeredményét. A cipősdobozokból kétféle méretre volt szükségem, mivel a vastagabb cuccokat (hiába van nyár, 2000m fölött lehet hideg, főleg ha esik) nem lehet olyan kicsire hajtani. Az is biztos, hogy dobozok nélkül, csak a szögletes táskákba hajtogatva, még kisebb helyen elférne, de ezt két okból is elvetettem:

-egyrészt ha sietve ki kell rántani 1-2 cuccot, tuti borul az egész, és mivel naponta, kétnaponta más hotelben leszek, ezért a szekrénybe kipakolás nem járható út

-másrészt így áttekinthető, hogy miben mi van, mivel a dobozokba csak egyféle cuccokat pakoltam (igen, jól látod, a zoknik RAL színskála szerint :D)

szuletesnap_6.jpg

Így tehát minden belefért a ruhákból a nagy táskába, a hajtogatásra érdemtelen kis cuccokat, pedig a képen látható húzózsinóros tasakokba tettem, amikkel ki lehet tölteni a kisebb lyukakat is. A másik táskába elfértek a cipők, a teljes felsőtest protektor, a térdvédők, a fotós cucc, a nesszeszer, és két sisak is (az állvédős sisak külön utazik). Vagyis bizonyítást nyert, hogy mindegy mennyi helyed van, rendszerezve, és hajtogatva mindig előrébb leszel :)

szuletesnap_7.jpg

És igen, a kütymütyök nagy része is szépen dobozkában utazik :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kontomi.blog.hu/api/trackback/id/tr6912612259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása