Hogyan költözz okosan, rendszerezetten.

KonTomi-avagy a lehetetlen küldetés

KonTomi-avagy a lehetetlen küldetés

Disz iz dö beginning....of a chaos

2017. május 09. - BognárTamás

Ha már hagytam magam rábeszélni a KonMari Kalandok csoportban, hogy nekikezdjek a blognak, akkor illene is valamit rögtön írni. És mivel az a munkám, hogy majdnem mindennap írok, tudom, ha ez nem születik meg, akkor a többi sem fog. Minden kezdet nehéz, aztán már csak folytatni lesz nehezebb :)

panorama.jpg

A történet eredete nem túl bonyolult, a válásom miatt kell másik lakásba költöznöm. Mondjuk ez a sztori is megérne egy blogot, de nem fogom megírni. Szóval adott egy 100 m2-es családi ház lakótere, egy 20 m2-es dolgózószoba, plusz egy 50 m2-es garázs amiből a cuccaimat át kellene költöztetni egy jóval kisebb panelba. Nyilván nem én lennék, ha még 12 váltózót nem sikerült volna beépíteni a folyamatba.

screen_shot_2017-05-09_at_13_49_07.png

Egyelőre nincsen még meg a másik lakás, standby van lakáseladás ügyben, várunk a vevő pénzére. Ok, leszűkítettem, hogy 50-60 m2 körüli lakást tudok venni, de ismerve a panelek adottságait elég széles skálán mozognak a belső elrendezések, jellemzően a borzalmastól az értelmezhetetlenig. Az egészet megcsavarja az is, hogy van két gyermekem, tehát kell egy gyerekszoba, ami alapvetően az idő nagy részében sajnos üresen áll (ezt majd feldolgozom...). Egyelőre nem láttam még épkézláb megoldásokat a dolgozószobával kombinált gyerekszobára :D Szóval "szörcsing" van 2+1 fél szobás kombinációra, emberi árban, ami nagyjából a fehér galamb és a szamoai vízityúk keresztezésének sűrűségével egyezik meg, de a remény hal meg utoljára. Persze a csavaroknak itt még nincsen vége.

Alapvetően az elmúlt 20 évemet gyűjtögetéssel töltöttem és két hobbim van. Az egyik a bringák, a másik az autó. Egyikből konstans 3 körül van, másikból csak kettő, de az most a válással egyre redukálódik. Ellenben a bringához van jelenleg 14db bukósisak, és 13 pár bringás cipő (valahol meglesz a 14. tuti). És igen, ez már egy adag Konmarizás eredménye. A most már hajóládányi mennyiséget is túlnövő bringás ruha szettekről nem beszélve. És persze az elmúlt 25 év bringázásának bontott alkatrészei és "majd jó lesz még valamire" zacskóba pakolt ismeretlen korú és állapotú cuccai. Az autóhoz természetesen téli/nyári kerék garnitúra, vonóhorgos bringaszállító (2db) és egyéb cuccok. Ezek eddig kiválóan elfértek a kétautós garázsban és még a kocsik is befértek :) Ja meg van egy Simson, de azt kibszom...sosem volt jó :D 

18300867_1515381785161288_7732634070673758749_n.jpg

Emellett mivel otthonról dolgozom, egy komplett iroda. Jelenleg 3 "billynyi" katalógussal, dossziével, irattal. És igen, ez már egy nagyon komoly marizás eredménye, mert közel 6 szekrény volt. De jó, hogy a kondigépet eladtam pár éve :) Nos ezekből kell a következő 1-2 hónapban emészthető, költözhető mennyiséget varázsolni. Természetesen mivel ilyen vagyok, ehhez is felállítottam egy excell táblát, hiszen amit nem lehet táblázatba beírni az nem létezik :) 

screen_shot_2017-05-09_at_14_00_03.png

Jahhh....említettem már, hogy minimalista szemléletű lakást szeretnék amit már a Marie Kondo által kitalált elv mentén alakítanék ki. Kérem tegyék meg tétjeiket! Elképzelt lakás kontra idegösszemlás? Szóval ez lenne a projekt. Mert az egész élet sok-sok projekt összessége. Rengeteg változóval. Viszont nincs más hátra mint előre. Aki mindig csak hátrafelé néz...annak megfájdul a nyaka. Vagy valami ilyesmit mondott Jet Li a híres tibeti pap. Vagy nem. Vagy nem ő. Ha érdekesnek találod a témát, akkor bökj a "követem" gombra, és akkor kapsz értesítést amikor sikerül kiszenvednek megint pár sort :) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kontomi.blog.hu/api/trackback/id/tr9812492977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása